Uitstap Similiduinen door Nebo Schamp

Uitstap: de Simili-duinen

 

Op dinsdag 09-05-06 gingen we wegens week van de zee een uitstapje maken in de SIMILI-duinen. Gids Christine leidde er ons naar toe. Toen we eenmaal in de duinen waren zagen we een zee van struiken en planten. De eerste soort struik dat we tegen kwamen was de vlier met aan zijn takken judasoren. Deze paddenstoelen schijnen ze te gebruiken in de Chinese soep.  

Later zagen we ook de duindoornen, duinsterretjesmos en de prachtige duinviooltjes met hun paarse kleuren. Tijdens onze ontdekkingsreis aten we ook van diverse plant- bloemsoorten waaronder de muurpeper, look-zonder-look, paardenbloemen enz… Christine vertelde ons ook welke bessen we mogen eten en welke niet. Dus uitkijken!!! 

Vervolgens zagen we een teunisbloem, de gids vertelde ons dat wel 50.000 zaadjes in één bloemknop zaten. De koningskaars was een grote plant en heel indrukwekkend om te zien. Op de terugreis wist Christine ons nog één iets te zeggen en te tonen : het sap van de stinkende gauwe kan je gebruiken als hulpmiddel voor wratten. Kortom de uitstap was zeer leerrijk en ik heb er al vast van genoten!

 

Nebo Schamp /5ws

Advertenties


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s