Leesmarathon voor Niger

Leesmarathon voor Niger

 

Na de kerstvakantie kwamen juf Mieke en meester Philip terug uit Niger. Ze waren daar hun dochter gaan bezoeken en ze leerden daar een arm maar tof schooltje kennen. Toen ze terug kwam had de juf het fantastisch idee om met de kinderen van dat schooltje in Niger te corresponderen. Eerst hebben we brieven naar Niger gestuurd met informatie over onszelf. We hebben dan een brief terug gekregen waarin ze ons bedankten voor de mooie brieven.

 Een tijdje later hadden wij een fantastisch idee: een leesmarathon organiseren voor Niger. We hadden ongeveer twee maanden de tijd om zoveel mogelijk boeken te lezen. Iedereen deed zijn best om sponsors te vinden. Sommigen sponsorden zichzelf. Kati las wel twintig boeken. Nebo had zelf een boek geschreven en verkocht het aan een voorbijganger die er vijftien euro voor gaf. Een paar kinderen hadden zelfs een bedrag van meer dan vijftig euro zoals Nebo die maar liefst zeventig euro had , Antony met achtenvijftig euro, Thomas V.D had vijfenvijftig euro en Lars vijftig euro.

 En op 20 april was het zo ver: we telden het geld van de leesmarathon voor Niger op. Iedereen had zijn best gedaan en we hadden dan ook een gigantisch bedrag.

Dean, onze boekhouder, telde het geld samen met Soraya . We wachtten in spanning af. Iedereen had zijn best gedaan dus we verzamelden een gigantisch bedrag. Het zesde leerjaar van de wijkschool raapte maar liefst 303 euro bij elkaar. Het vijfde leerjaar heeft 126 euro bij elkaar geraapt. Met het geld van het zesde van de hoofdschool erbij hadden we 529 euro!

We hebben zelf beslist wat we met dat geld gingen kopen. De school in Niger kan schoolmateriaal goed gebruiken dus we kochten heel wat: dikke schriftjes, dunne schriftjes, balpennen, potloden, gommen, kleurpotloden, slijpers, tekenpapier, plastic ballen, springtouwen, tennissetjes, meetlatten, kladblokken, een wereldkaart en een wereldbol. Om iedereen te bedanken hadden we voor iedereen die meegeholpen heeft een kleinigheidje uit Niger. Zoals armbandjes, kettinkjes, sleutelhangers en kleine portefeuilles.

 

 Hierbij bedanken wij iedereen die meegeholpen heeft met dit projectJ.

Soraya, Beau, Sharon, Kati

Advertenties

One Comment on “Leesmarathon voor Niger”

  1. lars schreef:

    hele toffe spaces jufrouw mieke
     
    vriendelijke groeten lars


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s