fair trade

09/10/09
dag 5 van ons project
 
De dag van de voorstelling
 
 
Vandaag was het de grote dag. De voorstelling van ons fair trade project! Sommigen voelden zich zenuwachtig, anderen niet. We hebben eerst de zaal versierd met ballonnen en met posters die we zelf gemaakt hadden
 
 
Dan hebben we alles klaargezet: stoelen, tafels, glazen, kopjes, drankjes, chips, snoepjes… Er waren vier manden met fair trade producten die we aan de klassen gingen uitdelen. Plus een mand voor de jeugdraad. 
 
 
We moesten ook nog repeteren. In de klas en in de zaal. Dat was leuk omdat je dan wist waar je moest staan en hoe het zou zijn op de echte voorstelling. Bij het repeteren hadden we geen zenuwen, maar toen de mensen kwamen wel.
Anaïs en Bella speelden portier om de mensen te verwelkomen. We voelden de kriebels in onze buik! En dan was het tijd. Tijd om te laten zien aan onze school en onze ouders wat we hele dagen hadden gedaan in de klas. En opeens begonnen we!
 
 
Het spreken ging goed bij de meesten. We hadden allemaal een be fair T-shirt aan. Op de rug staat: (h)eerlijk! Op het laatst draaiden we onze rug naar de mensen en riepen  heel luid: Eerlijk is heerlijk! Dat laatste stuk vonden onze ouders erg goed.  
 
 
Dan mocht iedereen een drankje kiezen. Voor de kinderen hadden we bio-cola, fruitsap, chocomelk… Voor de ouders ook nog witte wijn, rode wijn, koffie, thee… Er waren ook chips en speculoosjes. Het was lekker. 
 
 
Er was een kraampje van Oxfam waar veel producten verkocht werden.  Toen was het gedaan en alles moest opgeruimd worden.
 
 
We vonden het superleuk dat we deze dag mochten meemaken. We vonden het ook leuk dat onze ouders en de andere mensen er waren om ons project te steunen. Het was de tofste dag van het jaar.
 
Bas, Joyce, Bella, Alison, Anaïs, Adelisa, Raf, Sacha, Nathan, Dylan, Percy, Amine, Ashley
 
 
 
Advertenties


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s