Project INSIDEOUT 2012

In overleg met de directeur en collega’s hebben  we het Metamorfoseproject uitgebreid voor de hele school. Daarvoor hebben we aansluiting gezocht met  JR. Dit is een Franse straatartiest die vanuit NewYork een wereldwijd project op poten zet met hele grote foto’s. Zijn project heet: Insideout. Hij wil aan de buitenwereld tonen wat er binnenin schoolmuren bijvoorbeeld te zien is.

Voor het project ‘Insideout’ hebben we aan de jonge fotograaf in opleiding Louis-Philippe Beauduin gevraagd foto’s te maken volgens het opgelegde projectprincipe van straatartiest JR. Hij maakte toen meer dan 600 foto’s van leerlingen uit de hoofdschool, wijkschool en paviljoenen. Tijdens het fotograferen vertelde de fotograaf aan de leerlingen uitgebreid over zijn manier van werken. Uiteindelijk kozen we  uit alle foto’s  er 47  (zie  bovenaan deze pagina) uit die op posterformaat (130×95) in zwart wit  tegen de buitenmuren van de drie vestigingsplaatsen zullen worden geplakt op het einde van dit schooljaar. Dit geheel volgens het idee van de straatkunstenaar JR.

De leerlingen van het 6de leerjaar zullen zo  van hun metamorfose project  niet alleen een filmpje overhouden maar ook een poster die weliswaar langzaam zal verdwijnen. Via deze weg sluiten ook de anderen leerlingen van de school aan bij het metamorfose project en is er zo een kruisbestuiving met het internationale Insideout project .

Louis-Philippe Beauduin (24):  ‘Ik hou van experimenteren met wat voorhanden is. Ook het volledig in scène zetten van shoots op locatie vind ik boeiend om te doen. Maar ook reizen documenteren of het dagelijks leven vastleggen dragen mijn voorkeur weg. In feite fotograaf ik alles wat me boeit en als dat een bruiloft is, doe ik dat ook!

Mijn Invloeden zijn: Chase Jarvis, Joe McNally, David Hobby, Chris Crisman, Joey Lawrence en Mike Blabac.

Ik studeer momenteel aan het Narafi in Brussel fotografie.‘

Advertenties

One Comment on “Project INSIDEOUT 2012”

  1. brian schreef:

    Ik heb zelf ook een foto muur ik moet zeggen dat het heel leuk is want iedereen herkend je.
    Brian 5ws


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s